اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا پاییدن یک ذهن مالیخولیایی | نگاهی به فیلم «تعارض»، اثر محمدرضا لطفی «ناتوردشت» با بازی حجازی‌فر و مولویان در تدارک فیلم فجر
سرخط خبرها

نقد‌هایی که وارد نیست!

  • کد خبر: ۱۴۲۰۷۵
  • ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰
نقد‌هایی که وارد نیست!
جمال یزدانی - فعال فرهنگی

اگر بخواهیم اتفاقات اخیر را بررسی و تحلیل کنیم، فضای مجازی در به وجودآمدن اتفاقات اخیر اعم از توصیف و روایت پدیده، همراه کردن توده‌ها و… نقش پررنگی داشته است؛ بنابراین فضای مجازی ضمن اینکه یک فناوری و ابزار و جنبه رسانه‌ای است، توانست در یک فرایند ذهن و فکر مردم جامعه را تحت تأثیر قرار دهد.

موضوعی که شاید باعث شد برخی کم کاری‌های فرهنگی به چشم بباید و البته توقعات بیش از حد از برخی حوزه‌ها ایجاد شود.
اما اصولا تحلیل و ارزیابی زمانی ارزشمند و باعث رشد خواهد بود که مبتنی بر واقعیت‌های موجود و منصفانه باشد.

در فضای التهابات اخیر، برخی معتقد بودند که جریان اصیل، فضا را در آن کاملا باخته است. یا سؤال برخی این بود که نهاد‌های فرهنگی تا حالا چه کرده اند؟ اما در واقع این طور نیست.

ما باید ببینیم در چه زمینه و فضایی درباره کار فرهنگی حرف می‌زنیم. در واقع بدون مبنا نقد کردن فضایی که در آن کار فرهنگی صورت می‌گیرد، رهزن است و فضا را به قهقرا خواهد برد.

اصولا فضای مجازی هم برای جامعه و هم برای مردم، پدیده‌ای نوظهور است. در این فضای جدید جامعه تا به یک نقطه تعادلی برسد، ممکن است دچار بحران‌هایی شود.
مردم هم با پدیده‌ای جدید روبه رو هستند که به جد خیلی از مسائل مهم از جمله هویت و تاریخ آن‌ها را به چالش کشیده است.

از طرفی یک وجه جدید این پدیده نوظهور این است که به شدت انسان‌ها را کنشگر و خلاق بار می‌آورد و فرد حس می‌کند می‌تواند دنیا را تحت تأثیر قرار دهد.

حتی شاهدیم که کشور‌های صاحب این فناوری نیز در شرایطی اینترنت را فیلتر کرده یا شخص خاصی را از حضور در آن منع می‌کنند؛ بنابراین در این فضا نظام حاکم هنوز نتوانسته است به آن فرم مد نظرش برسد. تا ما به قواعد اسم بازی مسلط بشویم و نقطه تمایز و ثقل خودمان را در این فضا پیدا کنیم، زمان بر و هزینه بر خواهد بود.

از یک نگاه دیگر نباید فراموش کنیم کشور ما به صورت مستقل و مبتنی بر نگاه خود در اتمسفر جهانی در حال حرکت است، ناگهان در چنین شرایطی بیاییم نقد درون گفتمانی کنیم که ما چه شده ایم و قص علی هذا...

این نگاه، انگیزه ما را خواهد کشت و مخاطب را مأیوس خواهد کرد و مانع از فهم داشته هایمان خواهد شد.

در تحلیل‌ها باید به این امر توجه شود؛ در غیر این صورت ضربه خواهیم خورد.

به هرحال طیف جدیدی که در شرایط کنونی در این مسیر در حال حرکت است، باید بتواند با اعتماد به نفس و عدم محافظه کاری، سریع‌تر بر قواعد فضای جدید تسلط و تمرکز پیدا بکند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->